Nou conveni de prevenció i manteniment del Patrimoni Mundial de Tàrraco

Bones sensacions després de la reunió entre l’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat que ha analitzat el conjunt arqueològic patrimoni de la humanitat. Ambdues institucions han anunciat la creació d’una taula per fer reunions de seguiment cada 3 mesos. A més, han signat un conveni de prevenció i manteniment de tot el patrimoni que preveu la inversió de 200.000 euros anuals a parts iguals durant els propers 4 anys. Una xifra que arribarà fins als 800.000 euros.

A banda d’aquest conveni, per l’any 2020, s’invertiran 684.000 euros per actuar al pla director de la muralla de Tarragona també repartits en parts iguals. Les primeres accions les duran a terme en la part de la baixada del Roser, una vegada estigui redactat el projecte i es licitin els treballs.

Per l’any que ve, també està previst una inversió de 100.000 euros destinats a l’amfiteatre, que podria obrir les seves portes pròximament. No obstant això, la part de la graderia quedaria tancada encara a l’espera de més informes tècnics.

Aquests imports queden pendents de l’aprovació tant dels pressupostos municipals com els de la Generalitat.