La renovació del Museu del Port serà una realitat a finals del 2020

A finals del mes de febrer s’iniciaran les obres de reforma de l’edifici del Museu del Port. La intervenció preveu construir un nou espai per una recepció i botiga i la creació de 600 metres quadrats que es destinaran a formació. També es canviarà la coberta i s’instal·larà un sistema de climatització. Aquesta intervenció tindrà un cost 1.750.000 euros. Seran finançats pel Ministeri de Cultura a través de l’1,5% cultural.

El projecte també renovarà tota la museïtzació. Tindrà un cost de 300.000 euros i els aportarà el Port. Asseguren que serà un espectacle immersiu en el qual els sentits jugaran un paper important per oferir als visitants l’oportunitat de veure i viure el Port des de l’interior, amb una sala audiovisual de 365 graus o un simulador de navegació. El relat estarà dividit en quatre grans àrees.

Actualment el fons del museu compta amb 1.500 peces museístiques, aquesta renovació permetrà exposar peces de gran valor que fins ara mai s’han vist.

Quan s’iniciïn les obres, el Tinglado 2 del Moll de Costa acollirà una exposició temporal del Museu, fins que no acabin les obres a finals de l’any que ve. Aquesta renovació s’emmarca dins dels actes de celebració del 150è aniversari del Port. Aquest Museu ja va ser remodelat l’any 2000. Amb la nova etapa, la instal·lació espera superar els 30.000 visitants anuals.