Quants punts ha de sumar el Nàstic per disputar la fase d'ascens?

El Nàstic ha de sumar 48 punts en 21 jornades per disputar la fase d'ascens a la Segona Divisió. Això diuen les estadístiques de les últimes 10 temporades a la Segona B. Una xifra elevadíssima si tenim en compte que tan sols en queden 63 per repartir-se. Els grana es troben a 13 punts de la quarta plaça.

Seligrat o l'home del miracle si, d'aquí a mig any, expliquem que va situar el Nàstic entre els quatre primers de la Lliga. El bon inici del substitut de Xavi Bartolo cinc jornades enrere va eclipsar-se per dues derrotes consecutives que enfonsen, una altra vegada, els grana, en plaça de promoció, sí, però per la permanència a la categoria de bronze. La línia de treball era la idònia, el vestidor va recuperar l'esperit inexistent a principis de curs... O això va semblar perquè, ara mateix, tot és igual de preocupant que al setembre i a l'octubre.

El Nàstic marca pocs gols per les ocasions que genera i en rep moltíssims per les rebudes: és exactament el mateix que vam explicar durant l'etapa anterior amb Bartolo a la banqueta. I, atenció perquè les dades de l'última dècada diuen el següent. És la taula de quarts classificats des del 2010 al 2019. La mitjana de punts per accedir a la fase per pujar és de 64,7. En queden en joc 63 repartits en 21 partits... Això significa que el conjunt tarragoní n'ha de sumar 48: 16 victòries i l'opció de perdre en només 5 jornades. La mitjana entre els 72 punts del 2013 i els 60 del 2018.

Això va dir Seligrat abans de perdre al camp de l'Atlètic Llevant i en què ell mateix va admetre que el seu equip no va oferir el mínim exigit durant la primera meitat. La Lliga del 2019 s'acaba diumenge i a casa contra l'Hércules; els alacantins es troben en zona de descens amb quatre punts menys que el mateix Nàstic.