El Banc d'Espanya, la gran aposta de l'Ajuntament de Tarragona pel 2020

Un pressupost de 177 milions d’euros és el que ha presentat l’equip de govern de Tarragona per l’any que ve. La despesa augmenta més d’un 5% cosa que permetrà augmentar algunes partides com Educació, Cultura, Patrimoni, Medi Ambient o les polítiques socials. La partida per inversions serà de prop de 12,5 milions d’euros, on destaca l’aposta pel Banc d’Espanya i l’inici de projectes com l’Illa Corsini, la reforma de la Rambla Nova i un Pla de Millora per la Part Baixa, obres que marcaran aquest mandat. Ara falta però que s’aprovin.

El pressupost pel 2020 de Tarragona serà de 177 milions d’euros, un 1% més alt que el de l’any anterior. L’equip de govern assegura que els comptes demostren l’aposta social i prioritzen la inversió en moltes carteres. Cultura, Medi Ambient, Educació, Polítiques d’Igualtat i Patrimoni són de les que més augmenten. El Banc d’Espanya serà la gran obra del 2020, s’hi destinaran fins a 2,5 milions d’euros.

Els comptes també preveuen una potent inversió en la millora de l’espai públic i de diverses instal·lacions com equipaments esportius i centres cívics. El consistori engegarà tres grans projectes que han de marcar aquest mandat, és l’Illa Corsini, la remodelació estètica de la Rambla Nova i la millora de la Part Baixa. De moment s’hi destinen 250 mil euros i es vol que siguin participatius. També es destinaran gairebé 900 mil euros per invertir en el patrimoni i espais culturals com l’Amfiteatre, la Tabacalera o el Camp de Mar.

L’executiu tarragoní vol destinar gairebé 2,5 milions d’euros a habitatge social, una partida que anirà condicionada a la venta de patrimoni. Jordi Fortuny es mostra tranquil i creu que els comptes tiraran endavant. Assegura que els hi agradaria fer moltes més millores però que això és només un inici. El govern assegura que no té un pla B si divendres que ve els comptes no veuen la llum verda.

Tot i l’augment de més d’un 5% en la despesa el govern ha volgut recalcar que es compleix amb l’estabilitat pressupostaria que els hi marca la llei i que durant l’exercici del 2020 es seguirà reduint el deute de la ciutat.