El Fòrum de la Justícia, el gran repte del nou president de l'Audiència de Tarragona

 

Relleu al capdavant de l'Audiència de Tarragona. Joan Perarnau n'és des d'avui el nou president en substitució de Javier Hernàndez que va deixar el càrrec el setembre passat després de 10 anys. Perarnau havia estat magistrat dels jutjats penals de l'audiència Tarragona i des de fa 13 anys exercia a la secció tercera, als jutjats del civil. Avui s'ha fet l'acte protocol·lari de presa de possessió, on ha ressonat amb força la demanda d'inversions per fer possible el Fòrum de la Justícia de Tarragona.

Apadrinat pels seus dos antecessors al càrrec, el nou president de l'Audiència de Tarragona feia entrada a la sala de vistes principal de la Seu judicial tarragonina, edifici que espera amb insistència el futur Fòrum de la Justícia, a construir a tocar de l'Hospital Joan XXIII. El president sortint, Javier Hernàndez, li ha demanat al seu successor, Joan Perarnau, que mantingui viva la reivindicació. El nou mandatari judicial ha agafat el guant.

Reivindicació que també feia seva el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos, que ha presidit l'acte, amb referències també a les dificultats organitzatives del Jutjat de Valls.

Per Barrientos, aquest no és el millor temps per assumir responsabilitats judicials d'aquesta índole. Per la seva banda, el nou president, natural de Berga i iniciat en la justícia als jutjats del Pirineu, ha jurat el càrrec i la constitució en català, i no ha fet cap referència a l'actual situació política. Qui ha ofert el discurs amb majors referències ha estat el seu antecessor, recordant la fidelitat dels jutges amb la Constitució, compromesa amb la justícia, la llibertat, el pluralisme i la igualtat.