El govern de Tarragona no disposa, de moment, dels suports necessaris per aprovar el pressupost

Sembla que la sèrie dels pressupostos de Tarragona està a punt d’acabar. Però com tota gran producció no se sabrà quin serà el final fins a l’últim moment. De moment PSC i CUP asseguren que el govern no ha negociat res amb ells. Diuen que sí han mantingut un parell de trobades però que en cap cas han vist els comptes definitius. El PSC, que desconeix quina serà la seva postura, no vol que s’incrementi més la pressió fiscal a la ciutadania i els nous pressupostos preveuen un augment del 30% de l’IBI en tots aquells immobles buits.

Per la seva banda, des de la CUP, es mostren satisfets en algunes partides com l’estudi de la qualitat de l’aire o la creació de nous carrils bici. Tot i això els cupaires no es mostren partidaris de donar els seus vots favorables al pressupost. Demanen uns mínims que consideren realistes, com per exemple incrementar el pressupost d’educació en 200.000 euros, crear noves beques menjador o destinar una partida per rehabilitar habitatges que es puguin destinar a un lloguer social.

Qui segur que votarà que no els comptes és el Partit Popular que critica que es congeli el pressupost en Turisme per l’any que ve i que es deixi perdre l’oportunitat que la ciutat tingui un estand propi a la fira Fitur de Madrid.

Demà a la una del migdia hi ha comissió per aprovar inicialment els pressupostos. Si veuen la llum verda, podran anar al ple del 20 de desembre, és la idea que té el govern. Si no és així, s’haurà de tornar a convocar una nova comissió, això provocaria que el ple se celebrés el 30 o 31 de desembre.