La Reial Societat Arqueològica de Tarragona reclama ser escoltada sobre el futur de l'amfiteatre

 

La Reial Societat Arqueològica de Tarragona reclama ser escoltada sobre el futur de l'amfiteatre. Els experts no volen ser part del conflicte polític sobre el manteniment del patrimoni romà, però insisteixen que qualsevol decisió es prengui amb pluralitat d'opinions i criteris tècnics.

El d'aquest dimarts ha estat el primer contacte de la Reial Societat Arqueològica de Tarragona amb Hermán Pinedo després de la disputa oberta sobre l'amfiteatre. El sector de l'arqueologia tarragonina reclama la seva veu en les decisions que s'hagin de prendre sobre el futur del patrimoni romà de Tarragona. Ara esperen reunir-se amb el regidor de Patrimoni.

Sobre la proposta concreta d'enderrocar la grada moderna, la Societat Arqueològica adverteix que s'ha de pensar molt bé.

L'entitat, que reconeixia aquest dimarts els socis de mèrit en l'any del 175è aniversari, no vol posar-se al mig del debat i la disputa entre partits i administracions, però si demanen que no es prenguin decisions polítiques sense pensar en el punt de vista tècnic.