Rebuig al PSC durant l'ofrena floral a Lluís Companys de Tarragona

 

Ahir diumenge va fer 77 anys de l’afusellament del president Lluís Companys. Com és tradició es fan ofrenes florals en molts indrets on hi ha algun monument en record a Companys. A Tarragona aquesta ofrena va estar marcada per la xiulada i girada d’esquenes que el públic va fer al PSC quan posaven les flors sota el monument.

Una desena de partits i entitats van participar a l’ofrena floral en record al president de la Generalitat Lluís Companys, l’únic president democràtic assassinat pel feixisme a Europa. Una entrega de flors que va estar marcada per la xiulada i girada d’esquena que el públic assistent va fer al PSC quan dipositaven les flors sota el monument de l’expresident.
Les entitats sobiranistes van defensar aquest gest perquè els socialistes van votar en contra al Congrés de l’anul•lació dels judici de Companys. També perquè consideren que la setmana passada van manifestar-se juntament amb feixistes per la unitat d’Espanya i a banda perquè creuen que el PSC ajudarà al govern central a activar l’article 155.
El públic també es va girar d’esquena quan va ser el torn de l’Ajuntament de Tarragona, però en aquell cas sense xiulada. Una ofrena floral que va començar amb la lectura d’un manifest que va recordar la història de l’expresident i que va finalitzar amb el cant del Segadors. Un acte on hi van participar més d’un centenar de persones, entre elles, representats de diversos partits polítics.