La pel·lícula ‘Canción sin nombre’, premi a la Millor Òpera Prima del REC

La dinovena edició del Festival Internacional de Cinema de Tarragona ha arribat a la seva fi amb l’entrega dels guardons a les millors pel·lícules. La producció peruana ‘Canción sin nombre’ ha aconseguit el premi a la millor òpera prima i el premi del Jurat Jove. La cinta està ambientada als anys 80, i tracta sobre el robatori de nadons al seu país, l’opressió militar i les desigualtats socials.

Per la seva banda, el premi del Jurat de la Crítica ha estat per ‘Ya no estoy aquí’, una història d’un immigrant mexicà que marxa als Estats Units i que deixa enrere tot el que adora: el seu grup i les festes de ‘cúmbia’.

L’organització celebra la bona resposta del públic en aquesta edició en la qual han arribat a penjar el cartell de complet en diverses ocasions. De fet, la projecció sorpresa s’ha substituït per la repetició d’una d’aquestes pel·lícules.

‘System Crasher’ s’ha endut el premi del Públic. El film explica la vida d’una nena de 9 anys amb problemes d’integració al servei de protecció de menors.

D’aquesta manera finalitza una de les edicions més multitudinàries del Rec a l’espera de la gran celebració del seu vintè aniversari l’any vinent.