Porta Tàrraco serà el centre de recepció dels visitants a la Part Alta

L'espai, ubicat a la plaça Pallol. precedirà la creació d'una ruta per la Part Alta que explicarà als turistes la història de l'antiga Tàrraco. Es tracta d'un projecte que s'executarà abans del setembre de 2021.

El Portal del Roser és l'accés a la Part Alta per on entren el gruix més gran de turistes, segons informa el Patronat de Turisme de Tarragona. És per això que des del govern municipal s'ha apostat per la construcció d'un centre de recepció de visitants a la plaça Pallol que dotarà al turista d'un primer coneixement de l'antiga Tàrraco i l'actual Tarragona per tal d'enriquir la seva visita.

Amb el nom de Porta Tàrraco, es duran a terme actuacions a edificis com la Volta del Pallol, la Casa Sefus, la Torre dels Advocats i a la planta baixa de l'Antiga Audiència on s'obrirà al públic les escales romanes. Uns espais que es reformularan amb la projecció d'audiovisuals i mappings i una plaça que també experimentarà canvis amb la ubicació d'oficines de turisme o lavabos públics.

Tot plegat, per convertir la plaça del Pallol en el punt de sortida d'un itinerari que mostri als visitants el museu a l'aire lliure que és la Part Alta.

Aquesta actuació està pressupostada en 600.000 euros, la meitat dels quals han estat subvencionats per la Generalitat.

Tot i que no hi ha una data fixa d'inici de les obres, s'executaran abans de l'octubre de 2021. Aquestes es complementaran amb les que també es faran a l'edifici Ca l'Agapito i al paviment de la plaça que la convertirà en una plaça íntegrament dissenyada per vianants.