L'Ajuntament de Tarragona es personarà contra els abusos policials

El govern de Tarragona plantarà cara davant de qualsevol cos policial que vulneri els drets dels ciutadans de la ciutat. El govern ha votat a favor d’una moció que, literalment, demana que l'Ajuntament es posi al servei de les víctimes de la brutalitat i abusos policials viscuts a la ciutat en les protestes contra la sentència del procés.

L'ha proposat la CUP i, tot i tenir el suport del govern, no ha prosperat perquè l'abstenció de Junts per Tarragona ha decantat la balança. Dídac Nadal ha criticat durament les actuacions locals, recordant que fins i tot ell va rebre, però ha reclamat que no es criminalitzi tot el cos dels Mossos d'Esquadra. El govern també ha matisat el text acceptant personar-se en alguns dels procediments judicials, però diu, no de forma automàtica.

Les formacions unionistes han criticat la postura del govern davant els episodis de violència que es van viure a la ciutat i han volgut reconèixer la tasca de les forces policials. Mentre que des del bloc independentista s’ha acusat a les forces policials, justament, de ser les responsables de la violència.

En el ple ordinari d’aquest novembre, d’altra banda s’ha conegut la sanció de 900.000 euros al càmping Trillas Platja Tamarit amb 900.000 euros per haver construït sense permisos. El consistori també sanciona Fomento de Construcciones y Contratas amb 60.000 euros per incinerar residus no adequats. El govern, ha deixat caure que podrien arribar més càstigs.

El ple, entre d’altres, ha aprovat les mocions de Ciutadans per l’exempció de l’IVA dels marxants del mercat i de la posada en servei d’una línia de minibusos que enllaci Tarragona 2 amb el centre de la ciutat, aquesta amb l’abstenció del govern perquè, expliquen, no es pot afrontar de forma immediata.