Davallada del 5,7% de pernoctacions durant l'estiu a Tarragona

 

Davallada de pernoctacions a Tarragona, aquest passat estiu, lleugera, després de rècords turística, però al cap i a la fi, davallada, de prop d'un 6% respecte el 2018. L'ocupació ha estat del 73% en càmpings i del 79% en hotels. La preocupació pel patrimoni és un dels reptes del futur immediat.

El tancament parcial de l'amfiteatre de Tarragona és una de les preocupacions del sector turístic que s'ha evidenciat aquest final de temporada d'estiu. El Patronat de Turisme assegura que el problema del manteniment de la Tarragona monumental afecta la marca Tarragona i que aquest ha de ser un dels reptes del futur. De moment, no està clar que aquest estiu s'hi pugui desenvolupar la proposta Amfiteatrum, i ja es treballa en una alternativa.

El sector turístic tarragoní treballa en millorar el posicionament de la marca Tarragona per combatre el descens generalitzat que es preveu després d'anys de rècords turístics a la Costa Daurada. Aquest estiu, de juny a setembre, 808mil turistes han dormit a la ciutat, un 5,7% menys que l'estiu anterior. La majoria, en hotels amb un 79% d'ocupació i els càmpings, un 73%. Això sí, l'estada a Tarragona s'allarga, d'1,9 nits a 2,1 aquest 2019, i de 4,7 a 4,8 als càmpings.

El creixement s significatiu però es produeix al turisme de creuers. Un 87% dels turistes que arriben al port visiten Tarragona, i li posen una nota de 8,6 punts, només superada per la visita al Monestir de Poblet i Montblanc.