Els consistoris de Tarragona i Reus reclamen complicitat a les elèctriques per combatre la pobresa energètica

Els consistoris sumen complicitats en el sí de la taula de pobresa energètica. A l'última reunió s'hi van sumar representants dels consells comarcals del Baix Camp i Tarragonès i també altres municipis d'aquestes comarques. 

La taula de la pobresa energètica de Tarragona i Reus, que consensua respostes conjuntes d’administracions i agents implicats per garantir l’accés al consum energètic de les famílies amb vulnerabilitat, ha constatat la necessitat de reforçar els ajuts per combatre la pobresa energètica.

Les dades dels serveis d’assessorament energètic de Tarragona i Reus indiquen que encara el 60% de les famílies assessorades no activen, per desconeixement el bo social a què tenen dret segons la normativa i que els permetria abaratir el cost de la factura energètica.

En aquest sentit, els consistoris impulsors de la taula estratègica constaten la necessitat de seguir treballant per millorar aquest aspecte i trobar també la complicitat de les empreses subministradores.

De fet, a la taula estratègica de la pobresa energètica hi trobem també empreses subministradores, tot i que des del consistori tarragoní s’adverteix que es necessita la implicació de totes.

A l’última reunió de la Taula de Pobresa Energètica de Tarragona i Reus s’hi ha afegit també representants dels Ajuntaments de Cambrils, Vila-seca i Salou, i també dels consells comarcals del Baix Camp i Tarragonès.