El 10N per barris a Tarragona: VOX pren el segon lloc a Ciutadans a Ponent

 

Passat ja l'endemà de la repetició electoral a Espanya avui ens podem fixar en algunes dades curioses barri a barri, amb especial singularitat a la ciutat de Tarragona, on com saben hi ha dues realitats clares entre el centre i els barris de Ponent. Un titular destacat, VOX ha substituit Ciutadans com a segona força.

Va ser una de les sorpreses de la nit electoral d'aquest 10 de novembre, el gran creixement de VOX a Espanya. A Catalunya, aconseguint 2 diputats, cap per Tarragona, malgrat concentrar al Tarragonès bona part dels seus votants, que unint-se al descens destacat de Ciutadans, apostaven aquesta vegada pel partit d'ultradreta, i així s'evidencia amb les dades barri a barri. Al centre de Tarragona, Esquerra segueix sent la força hegemònica, seguida del partit socialista que va guanyar a la ciutat en xifres globals.

A Ponent, el PSC és la primera força però aquest cop acompanyada de VOX com a segona. El 28 d'abril aquesta plaça l'ocupava Ciutadans. La força de Santiago Abascal ha rebut prop de 6600 vots a Tarragona ciutat, mentre la d'Albert Ribera, poc més de 5.000.