L'Associació de veïns del Parc Francolí continua reclamant que no es construeixi el Centre Penitenciari Obert

Mig centenar de persones van iniciar aquest dijous una manifestació des dels terrenys on el mes vinent començarà la construcció del Centre Obert que pretén modernitzar els serveis penitenciaris de la demarcació. L’Associació de Veïns del Parc Francolí continua reclamant que no es construeixi, ja que accentuaria la inseguretat a la zona, sobretot perquè l’entrada del centre està prevista per un parc. També, denuncien que la Generalitat no té intenció de diàleg amb ells. No obstant això, si no ho aconsegueixen, estarien disposats a canviar el projecte.

Per la seva banda, els Serveis Territorials de Justícia de Tarragona defensen la seva gestió i argumenten que han escoltat als veïns i entenen les seves demandes. Els serveis han creat una línia de treball amb l’Ajuntament per ajudar als veïns en aquest procés. Asseguren que la construcció del Centre Obert no perjudicarà la seguretat del barri tal com s’ha vist en altres ciutats de Catalunya.

El mes vinent començaran les obres del nou Centre Penitenciari Obert de Tarragona, que acollirà fins a 150 interns en règim obert que fins ara s'allotgen a l'antiga presó de la ciutat. Els treballs s'han adjudicat amb un pressupost de 9 milions d'euros i s'espera que estiguin enllestits l'any 2021.