La Guàrdia Civil investiga la gestió de l'Amfiteatre de Tarragona

La Fiscalia investiga si ha responsabilitats penals rere la degradació de l'Amfiteatre de Tarragona. Ho fa després que aquesta setmana el grup municipal de Ciutadans hagi ratificat la denúncia sobre la conservació del monument. La va presentar aquest octubre perquè la fiscalia investigués si existeix un delicte contra el patrimoni històric, danys o imprudència davant la gestió municipal de l'amfiteatre després de l'elaboració de l'informe del seu estat.

Ara el Ministeri Públic trasllada l'encàrrec a la Guàrdia Civil. Des del govern, el regidor de patrimoni ha comparegut aquest dijous al matí davant dels mitjans per confessar que no tenen constància d'aquesta investigació, però se senten convençuts amb les decisions preses fins ara. 

Des de Ciutadans, confien que la fiscalia resoldrà si hi ha hagut una mala gestió del patrimoni o no. En tot cas, asseguren que la responsabilitat recau en els governs dels últims anys.

El grup socialista es mostra també tranquil i segurs que la gestió de les darreres dècades ha estat la correcta. En tot cas, critiquen el paper de Ciutadans.

L'Amfiteatre està tancat al públic des del 27 de setembre quan el govern va prendre la decisió al·legant motius de seguretat com apuntava l'informe. El 4 d'octubre van començar les obres per apuntalar les zones més dèbils, mentre que a mitjans de mes es va reobrir l'espanada superior. Herman Pinedo ha deixat clar però que el conjunt arquitectònic es reobrirà al complert quan es pugui assegurar la seguretat per les persones i per al patrimoni.