Les obres del nou Centre Penitenciari Obert començaran abans d'acabar l'any

El mes de desembre començaran les obres del nou Centre Penitenciari Obert de Tarragona, que acollirà fins a 150 interns en règim obert que fins ara s'allotgen a l'antiga presó de la ciutat. Els treballs s'han adjudicat amb un pressupost de 9 milions d'euros i s'espera que estiguin enllestits l'any 2021.

Si els terminis es compleixen a finals de l'any 2021, aquests terrenys situats a tocar de la caserna de la Guàrdia Civil de Tarragona acolliran el nou Centre Penitenciari Obert de Tarragona, cosa que permetrà tancar definitivament l'antiga presó de la ciutat, situada a menys d'un quilòmetre de distància i en la mateixa zona residencial, i que ara desenvolupa la tasca d'allotjar les persones acollides al tercer grau penitenciari.

Així serà després que el Departament de Justícia hagi adjudicat aquest dimecres les obres de construcció del nou equipament per un pressupost total superior als 9 milions d'euros i que es desenvoluparan en dues fases. La primera començarà abans que acabi aquest mateix 2019 i suposarà el moviment de terres i la construcció de l'estructura del futur edifici. La segona està previst que comenci a mitjans de l'any vinent i que durant tretze mesos permetrà enllestir els acabaments d'un equipament que podrà acollir fins a 150 interns.

Des del govern català afirmen que amb aquesta nova construcció es dona per acabada la modernització dels serveis penitenciaris a la demarcació de Tarragona, que van començar l'any 2015 amb la inauguració de la presó de Mas d'Enric.

L'obertura del nou equipament engegarà un altre nou procés, el de requalificació i possible venta dels terrenys de l'antiga presó situada a l'avinguda República Argentina i que des de Justícia confien pugui servir per al finançament de la llargament reivindicada nova Ciutat de la Justícia de Tarragona.

Per últim, i en referència a les protestes veïnals contra la construcció del nou edifici, des del Departament de Justícia remarquen que continuaran treballant amb els veïns per a mostrar la manca d'incidents que s'han produït en centres idèntics en altres ciutats catalanes i posant-se a la disposició d'aquests per a qualsevol dubte o problema que sorgeixi.