El govern de Tarragona aprova les ordenances amb suports de l'oposició

 

En matèria purament municipal, el ple ordinari de Tarragona sí que ha aprovat aquest dilluns les ordenances fiscals, amb els augments de la recollida de la brossa i l'IBI dels pisos buits com a mesures estrella. També s'ha aprovat una partida de 100.000 euros per a les obres de l'amfiteatre.

Suport majoritari dels grups municipals de l'Ajuntament de Tarragona a la proposta de modificació de les ordenances fiscals de cara a l'any vinent, i que passen sobretot per l'augment de l'impost de recollida d'escombraries en un 11 per cent i en un 50 per cent el de l'IBI per als pisos buits. Aquesta darrera mesura ha rebut el vot favorable de l'oposició a excepció del PP que s'ha abstingut i de Ciutadans, que ha votat en contra. Des d'aquests darrers s'ha demanat que Lordenança es treballi en major mesura, sobretot per a dictaminar quants i quins son aquest pisos buits.

Des del govern s'ha defensat la implantació de la mesura en aquest moment després de rebre el suport dels tècnics municipals.

El plenari també ha aprovat una modificació de crèdit de 100.000 euros que permetrà afrontar les dues primeres fases de la reforma necessària a l'amfiteatre, amb l'objectiu que aquest pugui estar en condicions d'acollir els actes de Tarraco viva la propera primavera.

Per últim també s'han aprovat diferents mocions dels grups de l'oposició amb el vot favorable del govern que demanaven una atenció especial a diferents barris de la ciutat com Bonavista, Sant Pere i Sant Pau o el Parc Francolí per a evitar la seva degradació.