Tarragona aprova la moció que rebutja la sentència del procés

Revés a l’equip de govern de Tarragona que s’ha quedat en minoria per derogar l’aprovació inicial del Pla Parcial 24 o més conegut com la Budellera. El ple ho ha desestimat amb els vots del PP, Junts per Tarragona, Ciutadans i el PSC. Tots aposten pel projecte i acusen l’executiu tarragoní de fer una lectura partidista dels informes tècnics. Ciutadans ha defensat que la paralització del projecte suposa el creixement d’altres ciutats del voltant i l’encariment del preu del lloguer a Tarragona. Des de Junts per Tarragona han criticat durament el govern perquè asseguren que no dominen aquest tema.

El PSC creu que el projecte s’ha anat modificant i que ha banda de garantir més habitatge i oportunitats també representa alguns beneficis per l’Anella Verda i platja Llarga.

La CUP i En Comú Podem, favorables a la paralització han defensat que el projecte no solucionarà el preu del lloguer i que cal relligar la ciutat. A banda han criticat les afectacions ambientals que tindria. L’equip de govern es mostra preocupat perquè s’incompleixen diversos informes tècnics. La Budellera queda en una situació complexa que l’executiu analitzarà els pròxims dies.

Per aquestes acusacions de Ricomà, la sessió extraordinària s’ha tancat amb una picabaralla entre el portaveu de Ciutadans i l’alcalde.