Cinc ferits i cinc detinguts en la segona nit d'aldarulls a Tarragona

La segona nit consecutiva d'aldarulls al centre de la ciutat de Tarragona va acabar amb cinc ferits, un d'ells el més greu de les dues nits per un atropellament d'un vehicle policial, i el mateix nombre de detinguts. De nou, la crema de contenidors i les topades entre policia i manifestants es van estendre arreu de la ciutat.

Aquesta càrrega conjunta de tres furgonetes dels Mossos d'Esquadra és la que va provocar el ferit més greu de les dues darreres nits d'incidents al centre de la ciutat de Tarragona. Va ser a l'encreuament entre els carrers Marqués de Montoliu i Sant Antoni Maria Claret on després de ser envestit pels vehicles policials el jove de 17 anys va quedar estès a terra i traslladat posteriorment a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, on continua ingressat amb pronòstic menys greu a causa d'un traumatisme cranioencefàlic.

És un dels cinc ferits, la resta de caràcter lleu i entre ells un Mosso d'Esquadra que deixa la segona nit consecutiva d'aldarulls al centre de la ciutat. Uns incidents que van tornar a tenir inici a la Plaça Imperial Tarraco, on una marxa amb més d'un miler de persones es va dirigir després de visitar en primera instància la caserna de la Guàrdia Civil i tallar just després de nou l'autovia A-7. Aquí, i quan semblava que la marxa enfilava el seu final, l'arribada de mitja dotzena de vehicles de la Policia Nacional va encendre els ànims, repetint en pocs minuts la situació del dia anterior, amb llançament d'ampolles i pedres a la línia policial i la crema de contenidors com a principals protagonistes.

Les primeres càrregues conjuntes de Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional van començar a dispersar als manifestants i van fer les primeres dues detencions també a Marquès de Montoliu. Un nombre de detinguts que arribaria als cinc durant tota la matinada a la ciutat de Tarragona.

A partir d'aquí els incendis de contenidors i les topades entre policia i manifestants es van estendre per diversos carrers de la ciutat com el carrer Unió o els voltants del Mercat Central, arribant fins i tot a la Part Alta, on va també va haver-hi crema de contenidors. Uns incendis que van suposar fins a 14 sortides dels Bombers de la Generalitat.