El Nàstic de Bartolo, en mans de César Ferrando

Fa gairebé deu anys el Nàstic va destituir Ferrando. Va ser el març del 2010. El tècnic valencià tornarà diumenge a Tarragona com a màxim responsable de La Nucía, la sorpresa de la Segona B que té l'opció de gairebé sentenciar Xavi Bartolo.

César Ferrando va dirigir el Nàstic durant dos anys, des de principis de l'hivern del 2008 a finals, també de l'hivern, del 2010. Va ser una de les etapes més convulsa de la història recent amb canvis al Consell d'Administració i amb l'inici d'una crisi que gairebé acaba amb l'entitat.

Tot i la faraònica aposta econòmica realitzada durant aquella època, el projecte mai va funcionar. Als primers mesos Ferrando va redreçar el rumb d'un equip provinent de Primera i desfet pel pas de Javi López. La següent campanya, la 2008-2009, Ferrando va acabar desè, en terra de ningú i guanyant poc com a local.

Luis César va ser el seu substitut, el 2010, i la situació va empitjorar per patir fins i tot per salvar-se.

Ara Ferrando és un veterà de les banquetes que, amb 60 anys, viu una època daurada amb l'humil La Nucía alacantí, vuitè amb 12 punts, 5 més que un Nàstic en plaça de promoció per la permanència i que encara no ha sumat de tres en tres al Nou Estadi.

No es pot descartar que una nova ensopegada acabi amb l'etapa de Xavi Bartolo com a tècnic del Nàstic. Dependrà també de la imatge i el rendiment d'una plantilla descompensada i malmesa per les lesions de jugadors clau com Javi Márquez i Pedro Martín. Diumenge a les 12 i a Tarragona, pas endavant o possible crisi majúscula al Nàstic.