Tarragona homenatja Lluís Companys i encén espelmes per la llibertat dels presos

Abans dels aldarulls de la nit, l’ofrena floral al monument Lluís Companys i l’acte que l’ANC i Òmnium Cultural van organitzar a la plaça Imperial Tarraco i on es van llegir 9 cartes dels presos polítics, van ser els actes més destacats d'aquest 15 d'octubre a la tarda.

Diverses entitats i representats polítics van dur a terme l’habitual ofrena floral als peus de l’estàtua de Lluís Companys que cada 15 d’octubre recorda l’assassinat per afusellament de les hores president de la Generalitat de Catalunya.

L’acte es va iniciar amb la lectura d’una carta conjunta feta pels presos polítics per seguir amb l’ofrena de les flors. Aquest homenatge va ser el preludi de l’acte que Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana van organitzar a la plaça Imperial Tarraco al costat de la subdelegació del govern.

La concentració, que va aplegar milers de persones, es va iniciar amb una encesa d’espelmes i una seguda. 9 persones vinculades a la cultura del Camp de Tarragona van llegir nou cartes dels presos polítics.

Entre lectura i lectura el públic assistent cridava crits de ‘Llibertat’. Per damunt de l’escenari també hi van passar algunes de les integrants del grup tarragoní Roba Estesa que van interpretar un parell de cançons. L’acte va finalitzar amb el cant dels Segadors.