Rebuig frontal dels aldarulls des de partits i institucions

Rebuig general de la violència arran dels aldarulls d'ahir a la nit a Tarragona per part d'institucions i partits polítics. Des del govern tarragoní i les entitats sobiranistes també s'ha posat en dubte la intervenció polical, mentre que des de l'oposició tarragonina s'ha lloat aquesta darrera i s'ha acusat al govern català de provocar la crispació.

Amb una crida a la calma i demanant que s'investigui a fons com van començar i quins protocols es van seguir durant tota la nit d'aldarulls a la ciutat. D'aquesta manera s'ha pronunciat aquest dimecres l'ajuntament de Tarragona en una declaració institucional de resposta als fets ocorreguts just després de la concentració d'Òmnium i l'ANC a la Plaça Imperial Tarraco. L'alcalde Pau Ricomà ha demanat una reivindicació pacífica i ha rebutjat qualsevol tipus de violència.

Una condemna de la violència que també s'ha manifestat des dels grups de l'oposició tarragonina. Des del PSC han demanat al Govern que garanteixi la convivència i la seguretat ciutadana i no faci crides a la confrontació i la desobediència. Des de Ciutadans han condemnat els aldarulls i han mostrat el seu suport a les accions de les forces de seguretat.

Un govern català que també ha mostrat el seu rebuig absolut a la violència, remarcant que els que la utilitzen no ho poden fer en nom dels presos i els represaliats.

I des de les entitats sobiranistes s'ha posat l'accent en la denúncia de la violència policial que diuen es va exercir durant els incidents ocorreguts arreu de Catalunya i demanen que es depurin responsabilitats

Ara s'està a l'espera de l'evolució dels esdeveniment els propers dies abans de conèixer el balanç final de les protestes derivades de la sentència del Procés