Tarragona, l'endemà

Aquest és l'estat dels indrets on es van viure els principals aldarulls de la nit de dimarts a la ciutat. El més afectat, l'accés a la Delegació d'Hisenda.

A primer cop d'ull, l'aspecte de la Plaça Imperial Tarraco és d'aparent calma. Aquesta era la imatge des de ben d'hora: Presència dels Mossos constant a la rodalia de l'edifici de la Subdelegació del Govern, el punt concret en què va intensificar-se l'escalf de la nit de dimarts. La pintura groga encara és fàcilment visible a la mateixa façana del recinte estatal, tant a les finestres i les retxes a peu de carrer com a la part superior frontal de la Subdelegació.

Pugem Rambla Nova cercant altres proves dels aldarulls patits a Tarragona poques hores abans, i el que ens crida l'atenció és la quantitat de vehicles i personal de neteja que eliminen gran part de la brossa i runa acumulada durant els incidents.

Avui la gent passeja i no ho escoltarem pas però el motiu de conversa era a gairebé tots els racons, la mateixa. Inevitable, també, que molts curiosos enregistrin alguna de les imatges més impactants de la passada nit tarragonina. Una d'elles és aquesta, la façana de la Delegació d'Hisenda on l'incendi provocat just davant l'accés a les dependències ha malmès el mobiliari extern. Els operaris efectuaven, avui mateix, les tasques d'adequació d'un altre dels espais que va marcar la jornada a la ciutat de Tarragona.