La primera jornada de protesta finalitza amb talls a l'A-7 i l'AP-7 a Tarragona

La plaça de la Font de Tarragona va tornar a ser l’escenari d’una gran manifestació a la ciutat, aquesta vegada per rebutjar la sentència del procés. Convocada per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana, la concentració va aplegar més de 6.500 persones segons la Guàrdia Urbana. Sota crits de ‘Llibertat presos polítics’ o ‘No tenim por’ l’acte es va iniciar amb una gran xiulada. Les entitats van fer una crida a tots els assistents perquè es mobilitzessin pacíficament tota aquesta setmana. L’acte va finalitzar amb el cant dels Segadors.

Tot i que la convocatòria oficial va finalitzar la gran majoria de la concentració es va desplaçar fins davant la subdelegació del govern on es van cremar imatges de Felip VI i Joan Carles I, el coronel Pérez de la Cobos o del tribunal del Suprem encapçalat pel jutge Marchena. En aquest punt la protesta, amb més de 4.000 persones, va enfilar l’Avinguda Andorra per anar fins a l’A-7 a l’altura de Sant Pere i Sant Pau.

Aquí la via va estar tallada en els dos sentits de la marxa durant una hora. Una part dels concentrats es van desplaçar fins a l’AP-7 on també van mantenir un tall en els dos sentits durant mitja hora. En aquesta via va ser on es van formar les retencions més importants. Custodiats en tot moment pels Mossos d’Esquadra, el primer dia de protestes va finalitzar sense cap càrrega policial.