Preocupació del sector hoteler de Tarragona per la manca de gestió del patrimoni

El tancament de l'amfiteatre al públic ha estat el darrer símptoma que ha fet créixer la preocupació del sector hoteler respecte a la gestió que s'ha fet en els darrers anys del patrimoni de Tarragona. Demanen una mirada a llarg termini que permeti oferir una experiència complerta als visitants.

Després d'un bon estiu en termes d'ocupació hotelera a la ciutat de Tarragona, on al juliol es va registrar entre un 85 i un 90 per cent d'ocupació que va arribar fins al 95 per cent a l'agost, des del sector es mostren preocupats per la gestió del patrimoni que s'ha fet en els darrers anys a la ciutat i que ha portat per exemple en les darreres setmanes al tancament de l'amfiteatre al públic.

Creuen que la Tarraco romana i els seus monuments han de ser un dels grans puntals d'atracció turística de la ciutat i és per això que demanen al nou equip de govern una millora tant en la conservació del patrimoni com en l'explicació del mateix que reben els turistes, amb una mirada que volen vagi més enllà del curt termini.

Pel que fa a l'oferta hotelera de la ciutat, des del sector afirmen que és la correcta per la demanda actual, tot i que esperen que l'any vinent la inauguració del reformat Hotel Imperial Tarraco la doti de la capacitat suficient per absorbir un turisme encara no massificat com en altres ciutats del país. Tot a l’espera d'un 2020 en què la incertesa econòmica no ajuda a poder preveure com es comportarà el sector sobretot en la temporada alta.