ESPIMSA no aprova el pressupost enmig d'una delicada situació econòmica

El Consell d'Administració de l'empresa de mercats municipals de Tarragona, ESPIMSA, no va aprovar ahir dimecres el pressupost de l'organisme per a l'any vinent. La proposta de comptes, que arribava als 13 milions d'euros, no va rebre el suport dels dos partits del govern, que van demanar temps per a estudiar-los. Des de la presidència de l'empresa, en mans de Junts per Tarragona, alerten de la situació econòmica de la mateixa i fan necessària una nova aportació municipal.

La votació del pressupost per a l'any 2020 de l’empresa de Mercats ESPIMSA només va tenir el vot favorable del seu president Dídac Nadal, de Junts per Catalunya, mentre que els dos socis de govern municipal, Esquerra Republicana i els Comuns es van abstenir, de la mateixa manera que ho van fer tant el PSC com Ciutadans, mentre que la CUP hi va votar en contra.

D'aquesta manera no van poder tirar endavant uns comptes que arribaven fins als 13 milions d'euros de pressupost i que contenien com a principals despeses l'opció de compra sobre el pàrquing soterrat situat sota el remodelat Mercat Central, obligatòria per al consistori a mitjans del proper any 2020 i xifrada en cinc  milions d'euros, i tres milions d'euros més per al funcionament del compte d'explotació de l'empresa. Una abstenció del govern que des de la presidència d'ESPIMSA es veu com una pròrroga per a estudiar a fons els números i plantejar la millor opció.

Un pressupost que ha de servir per a pal·liar en la mesura del possible la delicada situació financera de l'empresa de mercats, que obligarà també al consistori a injectar-hi abans d'acabar l'any una quantitat propera als 800.000 euros per a que l'empresa pugui fer front a les seves obligacions financeres.

Una de les primers grans retallades en el funcionament de l'empresa de mercats serà el sou del nou gerent. Després d'aprovar en el Consell d'Administració d'aquest dimecres l'acomiadament del fins ara gerent amb l'única abstenció del PSC, també es van aprovar les bases per a la licitació del nou càrrec, que tindrà un sou de 65.000 euros anuals, menys de la meitat del que percebia l'actual gerència