La Diputació condemna l'actuació policial durant l'1-O

 

El Ple de la Diputació de Tarragona ha a aprovat  dues mocions per rebutjar les accions policials del passat diumenge 1-O. Amb aquests dos textos i per primera vegada el debat del referèndum a entrat a l’ens provincial.

Amb caràcter d’urgència s’han entrat al Ple de la Diputació dues mocions relacionades amb els fets que van succeir  el passat diumenge 1 d’octubre. Una moció ha estat presentada pel grup del PSC. Aquest text condemna de manera total, rotunda i dura la violència que molts ciutadans van patir diumenge i a banda, el text socialista, també fa una apel·lació al diàleg i a la negociació entre Generalitat i govern central.
Per altra banda el grup de Convergència i Unió i Esquerra Republicana han presentat de manera conjunta una altra moció sobre el mateix tema. Aquest text també condemna de forma enèrgica i clara tota la violència injustificada durant la jornada del referèndum, però va més enllà del text socialista, ja que demana la retirada dels efectius policials que s’han enviat a Catalunya, demana la mediació de les institucions europees i també diu que la Diputació farà costat al que decideixi la Generalitat i el Parlament de Catalunya.
El text dels socialistes ha estat aprovat amb els vots a favor del PSC, el vot en contra de la CUP i les abstencions de CiU, Esquerra i Ciutadans. Pel que ha a la moció de CiU i Esquerra s’ha aprovat amb els vots a favor d’aquests dos grups i també de la CUP. Ciutadans i ha votat en contra i el PSC s’hi ha abstingut.