Divisió d'opinions sobre l'obertura d'un centre de culte a Sant Pere i Sant Pau

Polèmica novament al barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona al voltant de la instal·lació d'un nou centre de culte islàmic en un local del bloc Sant Andreu. Des de l'Associació de Veïns La Unió consideren que causarà problemes de convivència i molèsties als veïns que viuen en el mateix bloc. Des de l'Associació de Veïns de Sant Pere i Sant Pau però no mostren la seva oposició a aquesta ubicació, ja que diuen compleix amb tots els requisits legals.

En aquesta antiga oficina de Caixa Tarragona al bloc Sant Andreu de Sant Pere i Sant Pau està prevista la instal·lació d'un centre de culte islàmic. La Comunitat Islàmica Assalam volia situar-se, inicialment, al carrer Miquel Servet, però va ser rebutjada pel consistori perquè no disposava d'un accés directe des de la via pública. Va generar el refús de part del veïnat i, ara, l'Ajuntament ha aprovat inicialment el pla especial per la implantació de l'equipament religiós en aquesta ubicació. Una decisió amb la qual tornen a estar en desacord des d'una de les dues associacions veïnals del barri, l'Associació de Veïns la Unió. Des d'aquesta ja preparen al·legacions per poder aturar aquest centre perquè consideren que provocarà molèsties.

La proposta inicial preveia la construcció d'un centre per ensenyar àrab als joves de la zona. L'Associació de la Unió denuncia que el local es destinarà al culte i és per això que pot provocar molèsties al veïnat. Pensen que és necessari que la comunitat islàmica tingui el seu lloc de culte, però que no pot estar situat sota dels habitatges del barri.

Una oposició que no comparteixen des de l'Associació de Veïns de Sant Pere i Sant Pau, que no es posicionarà en contra del centre, ja que diuen compleix amb la normativa estatal vigent, al contrari de l'anterior projecte, que havia de travessar un espai privat per a la seva entrada i sí que provocava molèsties directes als veïns.

Si les al·legacions presentades per la Unió no funcionen, no descarten mobilitzacions per aturar la instal·lació de l’equipament religiósi