La URV vol recuperar el pressupost d'abans de la crisi

La Universitat Rovira i Virgili inicia curs amb un pressupost de 110 milions d’euros. Aquesta quantitat és exactament la mateixa des del 2010 quan la Generalitat va retallar i congelar les partides que destinava a les universitats públiques. Els rectors farts d’aquesta situació s’han reunit amb el vicepresident del govern i conseller d’Economia Pere Aragonès per intentar revertir aquesta situació. Des de la URV reclamen tenir una partida de 191 milions d’euros, la xifra d’abans de la ciri i a banda volen 100 milions d’euros extres per posar al dia les instal·lacions i els equipaments obsolets.

Com a novetat acadèmica d’aquest nou curs la universitat ha engegat una nova assignatura a tots els graus que té per nom Ocupabilitat. L’objectiu és ensenyar els estudiants a buscar feina perquè estiguin preparats pel món laboral una vegada finalitzats els estudis.

Enguany han iniciat curs a la Universitat més de 3.100 alumnes nous el que suposa un increment de gairebé un 1’5% respecte a l’any passat. Des de la universitat també valoren positivament el programa que van engegar el curs passat per reduir l’abandonament, asseguren que han de seguir en aquesta línia.