L'Amfiteatre de Tarragona reobrirà l'arena abans d'acabar l'any

El regidor de Patrimoni, Hermán Pinedo, ha anunciat avui que les obres arrencaran aquest mes d'octubre i que formaran part d'un pla a llarg termini que ha de suposar una renovació del concepte museogràfic de l'equipament. Pinedo culpa l'anterior equip de Govern de l'actual situació.

Tarragona no perdrà la declaració de Patrimoni Mundial de la Humanitat, assegura Hermán Pinedo. El regidor de Patrimoni s'ha compromès ha revertir la situació en què segons ell es troben els principals equipaments històrics de la ciutat. El problema, la falta de manteniment municipal en l'última dècada.

A l'Amfiteatre, ara apuntalat, les obres començaran a finals d'aquest mes d'octubre, i s'espera que es pugui tornar a accedir a l'arena a finals d'any. Per les grades, la solució requerirà més paciència, i no està clar que s'hi pugui celebrar Tàrraco Viva, al mes de maig.

Pinedo ha anunciat però que més enllà de l'obra urgent, l'Amfiteatre tindrà un pla a llarg termini, pel qual es buscarà finançament a la Generalitat i a l'Estat, que suposi un replantejament de la museografia de l'equipament i que fins i tot, suposi la contractació de nou personal al Museu d'Història, després de la retallada feta per l'anterior Govern .

Pinedo insisteix: cal repensar el conjunt del patrimoni de Tarragona. Fins i tot les obres ja fetes, com les de la plaça dels Sedassos. Falta acabar-les, i això també es farà aquesta tardor. Les grades de fusta sobre les de pedra del circ romà s'obriran al públic a finals d'any. Si no funcionen com es voldria o porten algun problema, assegura Pinedo, es retiraran.