34 curtmetratges competeixen al Psicurt

La segona edició del festival Psicurt ha programat en la seva secció oficial 34 curtmetratges, escollits entre 300 propostes. Tots ells centren la temàtica en fets vinculats a la salut mental. El festival, que organitza el col·legi de Psicologia i que es desenvolupa a l'Antiga Audiència de Tarragona,  finalitzarà diumenge.

Les portes de l’Antigua Audiència de Tarragona s’obren per convidar el públic assistent a un cap de setmana de reflexió al voltant de la salut mental. Es podrà a fer a través de la selecció, d’entre més de 300 propostes, de 34 curtmetratges que es projectaran en el marc de la secció oficial de la segona edició del psicurt: un festival de curtmetratges impulsat des del col·legia de psicologia que centra la temàtica en la salut mental. Un àmbit que sembla acotar notablement l’abast del certamen, però que en realitat n’amplia el seu horitzó, com explica el guanyador de la primera edició del festival amb el curtmetratge La Jaula, que enguany forma part del jurat. Precisament, per valorar la temàtica, acompanyen Nacho Solana en el jurat, a banda de crítics cinematogràfics, membres de la junta del col·legi de psicologia.

Fins diumenge, les tardes a l’antiga Audiència tindran el cinema i la salut mental com a protagonista. En l’estrena els assistents van poder veure el film nominat als Òscars Estiu 1993 i van poder compartir sensacions amb les actrius Bruna Cusí i Isabel Rocatti, que en formen part del repartiment.  Abans, l’acte inaugural amb una absència destacada. La del ja ex titular de Cultura a l’Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Prats, a qui en aquest acte va substituir el regidor d’Educació Francesc Roca.