El plenari de Tarragona rebutja retirar la pancarta dels presos

La pancarta de "Llibertat Presos Polítics" continuarà a la façana de l'ajuntament de Tarragona, com a mínim unes hores després del plenari. En aquest, el canvi de sentit de vot d'En Comú Podem respecte a la darrera votació ha permès desestimar les mocions de PSC i PP que demanaven retirar-la. Tot i això, els populars han anunciat que la Junta Electoral dóna 12 hores al consistori per retirar-la durant el període electoral.

Aquest ha estat el moment que ha marcat decisivament el desenvolupament del plenari d'aquest dilluns a Tarragona i que permet, com a mínim fins que es pronunciï la Junta Electoral, que la pancarta "Llibertat Presos Polítics" continuï a la façana de l'Ajuntament de Tarragona.

I és que aquesta vegada, i al contrari de la passada votació del mes de juliol, En Comú Podem s'ha sumat als partits independentistes en la defensa de la pancarta. ho ha fet rebutjant dues mocions, una del PSC que demanava la neutralitat dels espais públics i una altra del PP que reclamava explícitament la seva retirada. Des dels comuns han estat contundents en la defensa de la seva posició.

Una posició dels comuns que ha estat durament criticada pels partits impulsors de les mocions i per Ciutadans. Tots els han acusat de no fer cas als seus votants i d'alinear-se clarament a favor de les tesis independentistes només per conservar la seva posició al govern.

Tant des del principal partit del govern, Esquerra Republicana, com des de Junts per Catalunya i la CUP veuen la pancarta com una expressió de la ciutadania contra l'empresonament injust dels líders independentistes. Des del govern, a més, s'ha destacat el front comú fet per formacions independentistes i d'altres que no ho són.

Tot i la resolució del plenari, ara s'està a l'espera de què passarà amb la pancarta durant l'actual període electoral, ja que el Partit Popular ja ha anunciat que després del recurs presentat la setmana passada, la Junta Electoral de Zona els ha notificat que dona 12 hores al consistori per retirar-la.