Prats abandona però no trenca l'estabilitat del govern

La dimissió del tinent d'alcalde Josep M. Prats de l'equip de govern de l'Ajuntament de Tarragona no posa en perill l'estabilitat municipal. Ho ha confirmat el mateix Josep Fèlix Ballesteros, que té el compromís de Prats de seguir-li donant suport en temes de ciutat, però també de Ciutadans que garanteix estabilitat. A més, queda per veure el paper de la regidora sortida del grup taronja, ara no adscrita. Situació que ha esclatat finalment després de les greus càrregues policials de diumenge a la ciutat.

En un comunicat de tres fulls on repassa la tasca realitzada des de Cultura i com a quart tinent d'alcalde, Josep Maria Prats cita Gandhi per recordar que la violència és la por als ideals dels altres. Considera que l'actuació policial durant el referèndun és injustificable i que el silenci de les manifestacions d'aquests dies demostra que la societat aspira al diàleg i la convivència. Creu que, per lleialtat i dignitat ha de dimitir perquè l'escenari ha canviat, qüestionant-se si ho hauríen de fer també els seus protagonistes. En cap moment cita Ballesteros de manera directa, ara bé apunta que la societat tarragonina exigeix valentia als seus representants. Un Prats que deixa el pacte de govern però que oferirà el suport des de fora per temes de ciutat. L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha lamentat que Prats deixi les seves competències, però assegura que l’estabilitat del govern tarragoní està garantida i, per tant, els grans projectes de ciutat seguiran endavant.

Des de Ciutadans garantiran també l'estabilitat local. Ho ha assegurat el seu portaveu, que nega l'opció d'entrar a l'equip de govern però sí d'arribar a pactes puntuals que garanteixin la continuítat de l'actual mandat, iniciat l'any 2015.
Un portaveu, Rubén Viñuales, que reclama diàleg i l'alicació de l'article 155 per convocar noves eleccions a Catalunya.