El ple de Salou condemna la violència i demana diàleg

I avui el Referèndum i tot el que en deriva també ha marcat el ple Municipal de Salou. En aquets sentit, el plenari ha aprovat una moció de FUPS i PSC en condemna de la violència policial, però sobretot en aposta pel diàleg entre totes les parts. no s'ha aprovat en cnavi una altra de PDECAT, Esquerra en que es reclamava la legitimitat del referèndum i la marxa de les forces de seguretat espanyoles de Catalunya

Converses a diverses bandes minuts abans de començar el ple ordinari de Salou d'aquest mes d'octubre. I ñes que com era de preveure els fets ocorreguts a catalunya el passat 1 d'octubre han acabat marcant el plenari slaouenc. Ho han fet a través de dues mocions presentades d'urgència pels diferents grups aquest mateix dimarts. En la primera, presentada per dues terceres part de l'equip de govern, les que formen els regidors de FUPS i el PSC i que s'ha aprovat amb els vots dels proposants, més la resta de regidors del govern, Esquerra i Guanyem, s'ha condemnat la violència exercida per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil el passat diumenge, posant especial èmfasi en que la sortida al conflicte polític actual ha de passar per sobre de tot ple diàleg entre totes les parts.

En aquest sentit, l'alcalde Pere Granados també ha fet una defensa del diàleg sense solucions extremes.

La moció ha comptat amb el vot contra del Partit Popular i l'abstenció de Ciutadans. els primers han criticat que es criminalitzi a les forces de sgeuretat i els segons han culpabilitzat a les dues parts del conflicte actual a Catalunya.

El plenari també ha debatut una moció presentada pels regidors del PDECAT i Demòcrates i els d'Esquerra i Guanyem en que es reclamava la legitimitat del referèndum i la marxa de les forces de seguretat espanyoles de Catalunya i que s'ha rebutjat amb els vots contraris del PSC, PP i Ciutadans i l'abstenció de FUPS. Tampoc ha prpposerat una moció del PP en suport dels alcaldes i regidors no independentistes.

El plenari també ha aprovat el nou Reglament Orgànic Municipal, el Pla de joventut dle municipi per als propers cinc anys i el conveni col·lectiu dels treballadors municipals.