Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

La fallida del gegant turístic Thomas Cook sacseja el final de campanya a la Costa Daurada

Tractant-se de la segona empresa més important a escala mundial d’aquest sector, la situació és preocupant, però el fet que hagi succeït a finals de setembre, no representa un impacte tràgic pel territori. Diuen els entesos que el negoci no corre perill a casa nostra.

Entre 3.000 i 4.000 turistes britànics que tenien pensat visitar la Costa Daurada o que s'hi troben a hores d'ara es veuen afectats per la fallida del gegant Thomas Cook, una multinacional britànica que ha portat a la Costa Daurada 53.000 viatgers durant el 2019. Tot i la gravetat de la situació, aquestes dades confirmen que la temporada no es veurà greument perjudicada, i és que el 95% de les visites ja s'ha realitzat.

Des del sector hoteler lamenten la caiguda de l'empresa i es mostren preocupats per la situació dels empresaris que treballaven amb l'operadora. La Federació d'Empresaris i Hotelers de Tarragona assegura, però, que els turistes afectats rebran tots els serveis contractats i que el grau d'afectació és inferior al de zones com les Illes Canàries.

Els turistes presents actualment a la Costa Daurada, uns 1.000, seran repatriats en altres vols gestionats pel govern britànic durant les pròximes dues setmanes.

La Federació d'Empresaris i Hotelers reclama a les administracions públiques que s'impliquin per tal de solucionar la crisi amb altres touroperadors i companyies aèries. Tot plegat, amb la mirada focalitzada en la pròxima temporada estival.

La Costa Daurada és el setè destí turístic de l'estat més afectat per la fallida de Thomas Cook. Una desaparició que ha deixat 600.000 clients en diferents destinacions de tot el món.

Canvia't al 39 a la TDT
hd

No ens perdis, canvia't al 39

Resintonitza el nou canal de TAC12 a la TDT

MÉS INFORMACIÓ