Sosciathlon i Salou volen fer història aquest diumenge

Salou vol superar diumenge els 20.000 euros de recaptació per lluitar contra l'alzheimer i la paràlisi cerebral. El Passeig Jaume I acollirà la cinquena edició d'una cita que fa una crida per donar suport a la iniciativa. I ho fa amb novetats per a tots els públics.

El 2015 un petit grup d'amic va engegar el projecte Sosciathlon, la trobada cíclica de Salou, Vila-seca i Cambrils que recapta fons, anualment, per a dos projectes diferents. La resposta va ser tan positiva que en l'anterior cita celebrada a La Pineda la recaptació va ser de 18.000 euros amb 1.300 inscrits. Ara és el torn de Salou i sobretot de la Fundació Pasqual Maragall i l'Hospital Sant Joan de Déu, les dues beneficiàries del 100% dels ingressos. Qui col·labori a través d'alguna de les 10 activitats previstes, entre elles córrer, caminar, nedar o una pedalada popular, enviarà íntegrament el seu ajut per plantar cara a l'alzheimer i a la paràl·lisi cerebral.

La plaça de les Comunitats Autònomes serà la zona zero de la Sosciathlon, que viurà l'inici de les diverses activitats des de les 10 del matí. També hi haurà altres propostes infantils i lúdiques com una classe de zumba, un vermut electrònic i una paella. Fins i tot es vendran productes artesanals arribats de tota la Península Ibèrica, es recolliran taps per a la Fundació Noèlia i hi haurà una unitat mòbil de donació de sang. Cal l'empenta de les entitats, especialment les salouenques. Clubs del territori, com és el cas del Nàstic, ja han dit la seva.

Les inscripcions online per a la Sosciathlon 2019 seguiran obertes fins al dijous. Presencialment es poden realitzar a través de diversos punts que es poden consultar al mateix web (https://5edicio.sosciathlon.org/), també el mateix dia de la cursa i a la zona de sortida.