Salou es prepara per celebrar el millor ral·li del món un altre cop

Aquest dijous a les 8 hores, la Costa Daurada acollirà per tretzena vegada la cita mundialista més important del món dels ral·lis. Un cop més i pensant en l'espectacle, s'arrencarà amb el tram d'Emprius de Salou. Fins diumenge, els participants competiran per les carreteres de la demarcació.

Els 3 quilòmetres del shackedown d'aquest dijous no marcaran en absolut el resultat definitiva de l'edició 53 del Ral·li Catalunya. Però són un tast inicial perfecte per als milers d'aficionats que s'acostaran a Salou, que contemplaran les habilitats dels 72 vehicles participants, 16 d'ells de primer nivell i coneguts com a World Rally Car.

Són tres etapes de cursa, una sobre trams de terra i dos sobre asfalt. En total, 19 trams cronometrats, 10 d'ells diferents dels de l'any passat, i 312 quilòmetres de velocitat dins l'únic ral·li de recorregut mixt.

El Rally travessarà 7 comarques del territori, entre elles el Tarragonès, l'Alt Camp i la Conca de Barberà. Però el paper de Salou serà predominant, no tan sols pel shackedown sinó també perquè dissabte serà la seu de la súper especial al Passeig Jaume I. Un indret que acollirà també la inauguració oficial de la prova i el podi, aquest dijous al vespre i diumenge al migdia, respectivament.

Mentre que des del RACC demanen al públic que se situï tan sols als llocs marcats per evitar accidents i la suspensió de trams, l'ajuntament reforçarà la seguretat amb fins a 25 agents més. Amb el Parc d'Assistència a PortAventura, el Catalunya-Costa Daurada és l'avant penúltima cita del Mundial de Ral·lis d'enguany.