La futura estació de Salou tindrà una segona andana, un nou accés i un altre pàrquing

El BOE ha publicat nous detalls sobre aquesta instal·lació. Des del municipi, que ahir van mantenir una reunió amb ADIF, valoren positivament aquests passos endavant i demanen rapidesa en acabar la provisionalitat d’aquest espai, que serà l’estació principal un cop entri en funcionament el tram del corredor del mediterrani.

Aquest és el plànol que ADIF ha fet públic de la futura estació de Salou-PortAventura. El Butlletí Oficial de l’Estat publicava nous detalls d’aquesta nova infraestructura. Com a novetats cal destacar que es construirà una segona andana, un pàrquing per a més de 200 vehicles a la mateixa estació i un nou accés des del passeig 30 d’octubre, mantenint també l’actual, pel carrer Joan Fuster.

A banda, també inclourà l’adequació de les actuals instal·lacions ferroviàries per adaptar-les als 800.000 passatgers anuals que l’utilitzaran. Aquestes obres tindran una durada d’entre 18 i 24 mesos i encara estan per licitar. Per aquest motiu, l’alcalde de Salou, Pere Granados, va mantenir una reunió amb ADIF per parlar de la provisionalitat d’aquest indret un cop entri en funcionament el Corredor del Mediterrani a finals d’aquest any segons Foment.

Durant la provisionalitat aquesta estació tindrà ja un aparcament i es milloraran les línies d’autobús perquè estigui ben comunicada. Granados també va demanar a ADIF que es facin passos endavant perquè es construeixi el tram de poc més d’un quilòmetre d’ample europeu que ha de permetre connectar Salou amb el tram central del Corredor del Mediterrani.