Mig miler d’independentistes participen en la segona passejada per la república a Salou

La Plataforma per la Democràcia i la Llibertat ha celebrat, finalment, la segona passejada per la república en ple passeig Jaume I de Salou en temporada alta. Els independentistes reclamen el dret d’autodeterminació i els drets bàsics com el de manifestació. Durant la marxa es van veure cartells demanant la llibertat dels presos polítics i recordant el referèndum de l’1 d’octubre. En finalitzar, membres de la plataforma van fer la lectura del manifest.

La concentració va iniciar-se al passeig Jaume I a l’altura de l’Espigó del moll, sota la mirada de turistes que passen les seves vacances al municipi, i es va dirigir cap a la Font Lluminosa de Salou on l’esperava la contra manifestació unionista organitzada per Vox. Denuncien les mentides que, segons ells, expliquen els independentistes i defensen una Catalunya dintre de l’Estat espanyol tal com recull la constitució.

Un gran dispositiu policial va dividir l’arribada de les dues concentracions al final del passeig. Mig miler d’independentistes i més d’un centenar d’unionistes van cridar les seves consignes, en un ambient reivindicatiu i de protesta que va acabar sense incidents.