L’Ajuntament de Salou enderrocarà l’antic Hostal Bona Estada

La Junta de Govern Local de Salou ha acordat enderrocar l’antic Hostal Bona Estada, que se situa al carrer Ponent número 11, adossat a l’església de Santa Maria del Mar. D’aquesta manera, el consistori completarà l’actuació de recuperació del monument que va començar el 2014, perquè totes les façanes de l’església quedin a la vista.

El solar té una superfície de 190 metres quadrats, i permetrà ampliar les voreres del carrer i crear una plaça amb bancs i adequant-lo per a un ús públic. L’alcalde de Salou, Pere Granados, considera que aquest nou espai dignificarà l’edifici de l’església i una part del nucli antic.

Les obres s’iniciaran pròximament, ja que està previst que el 30 d’octubre la plaça pugui ser inaugurada.

Un espai que comptarà amb una escultura al Ball de Bastons de Salou. Aquesta és el resultat d’un procés de participació ciutadana que s’ha dut a terme enguany en què es volia homenatjar a les entitats del municipi. L’escultora, Natàlia Ferré, és l’encarregada d’elaborar el disseny i unes maquetes que serviran de base per a la creació. La talla estarà formada per un home i una dona bastoners a mida real, ballant un davant de l’altre. Estarà fabricat amb bronze.