El govern de Salou vol decidir lloc i itinerari de les manifestacions

L’equip de govern de Salou no està a favor que es faci la manifestació independentista convocada el 18 d’agost al centre del municipi. Defensen el dret a manifestar-se però creuen que no és el dia ni lloc oportú per dur-la a terme, ja que coincideix en plena temporada turística i asseguren que pot comportar diversos efectes. Com que la Generalitat és qui l’ha d’autoritzar, el consistori ha encarregat diversos informes els serveis tècnics perquè Interior doni el vistiplau en un altre indret que no estigui tan concorregut.

Des de l’Ajuntament creuen que el govern català la deixarà fer tal com va passar l’any passat. Per aquest motiu el partit de l’executiu municipal, Sumem per Salou, presentarà una moció el pròxim ple perquè siguin els ajuntaments els qui decideixin el lloc i itinerari de les manifestacions que es facin als carrers dels municipis.

La moció recull un acord de la Junta de Portaveus del municipi del passat 23 d’agost on es va decidir no autoritzar cap acte polític o reivindicatiu en indrets d’alta concentració turística i facilitar itineraris i llocs alternatius per garantir el dret de manifestació.