La Policia Local de Salou afronta el segon estiu amb la unitat canina

Prop de 200 intervencions per pertinença d’haixix i cocaïna, és el que va aconseguir detectar la unitat canina de Salou l’estiu passat. Ara el gos ensinistrat i els tres agents d’aquesta patrulla ja encaren el seu segon estiu, coincidint amb la temporada més forta per al turisme a la ciutat.

Aquest estiu es preveuen més de 2 milions de visitants i, en aquest context, la unitat canina és clau per fer front al tràfic de drogues. Gràcies als bons resultats de l’estrena de la unitat canina, l’Ajuntament repeteix l’experiència i amb ganes de dotar-se de més gossos ensinistrats. De fet, no es descarta implementar aquest patrullatge durant l’hivern.

Amb el seu olfacte aquest exemplar creuat de pastor belga malinois és capaç de detectar substàncies estupefaents a metres de distància, ja sigui en algun racó de l’espai públic o bé en les butxaques de qualsevol persona. Tot i que la seva acció és eficient, realment el gos ho afronta com un joc. Per la seva part, els agents enfoquen el patrullatge en zones on es concentra l’oferta d’oci.

D’aquesta manera, per segon any consecutiu, els agents de la policia local afronten els patrullatges de proximitat amb més eines, en aquest cas, amb l’ajuda d’un olfacte privilegiat.