La Lliga EBA prioritzarà els jugadors locals

Canvis importants a la normativa. Tan sols es podrà disposar d'un jugador extracomunitari per fomentar la importància dels jugadors nacionals. Un parell de representants del nostre territori esportiu valoren la modificació de la regla.

La Lliga EBA és un aparador per a tots aquells jugadors estrangers que busquen, especialment, la seva primera oportunitat al bàsquet espanyol. Això ha provocat, en casos puntuals, l'excés de fitxatges forans que limiten el pes dels joves valors locals.

A partir del pròxim curs la Federació tan sols permetrà la inscripció d'un jugador extracomunitari a tots els clubs, que hauran de disposar, d'altra banda, d'un mínim de vuit membres formats a Espanya.

S'espera, paral·lelament, que la FEB controli amb especial insistència la legalitat dels contractes, és a dir que els extracomunitaris necessitaran un permís de residència per poder competir. Qui vulgui un segon estranger l'haurà de buscar al mercat comunitari.

El CBTi el CB Valls són els dos clubs de la demarcació que encara no han definit quins jugadors estrangers formaran part de les seves noves plantilles.