Creix l'ocupació i l'oferta hotelera de la Costa Daurada durant la Setmana Santa tot i l'amenaça de mal temps

La Costa Daurada arrenca el tram intens festiu amb un 84% d'allotjaments ocupats. 60 dels 86 establiments han obert les seves portes, una xifra molt superior a la de l'any passat. Els càmpings i els apartaments també presenten bons números.

Primera hora del matí i el dijous Sant es desperta amb amenaça de pluja. El sector prepara les intenses jornades mentre mira al cel. Els dubtes meteorològics, per sort, no eviten que les estadístiques del 2019 siguin superiors a les del 2018.

La Setmana Santa d'enguany ofereix 35.569 places destinades especialment al turisme espanyol, majoritari i que prové principalment del País Basc, Navarra i l'Aragó. Alguns dels hotels han reservat fins al 98% de les habitacions des d'ara i fins dissabte. Si el sol torna, reforçarà visualment les conclusions.

Que la Setmana Santa s'apropi a l'estiu en el calendari millora les estadístiques i provoca que alguns dels hotels ja no tanquin. L'auge del turisme esportiu, amb propostes multitudinàries com la del Mare Nostrum Cup, és un dels punts forts del turisme actual. Un torneig com aquest atreu més de 10.000 visitants.

Pel que fa als càmpings, l'ocupació serà del 95% en bungalous i del 75% en parcel·les. Pel que fa als apartaments, es llogaran vuit de cada deu places. El mercat nacional predomina a la Setmana Santa de la Costa Daurada, però el turisme britànic també creix sense patir afectacions greus per la crisi del 'brexit'.