Els municipis turístics de sol i platja es reuneixen a Salou per exposar les seves reivindicacions

Els vuit reclamen ser distingits com a municipis turístics. La seva altra gran reivindicació és que les administracions els ajudin en temporada alta a pagar els serveis que ofereixen, ja que multipliquen en molts casos per tres la seva població i ningú ho té en compte.

Després de Madrid i Barcelona són les principals destinacions turístiques de l’estat espanyol. Fa un any, vuit municipis de turisme de sol i platja com Salou o Lloret de Mar es van agrupar per treballar junts i tenir una veu més potent per fer valer les seves reivindicacions. Són poblacions que no representen un gran pes demogràfic, però són les principals locomotores del turisme espanyol.

Es marquen com a línies de treball dos principals objectius. El primer de tots que siguin acreditats com a municipis turístics.

L’altra gran reivindicació és que les administracions els ajudin a pagar els serveis municipals que ofereixen. Es queixen que a l’hora de rebre les subvencions l’Estat només té en compte la població que està empadronada i no tota la població que hi pot conviure. Per exemple, Salou té uns 27.000 habitants censats, però a l’estiu viuen al municipi prop de 200.000 persones.

En aquestes jornades també s’han intentat buscar fórmules per desestacionalitzar el turisme més enllà dels mesos d’estiu. Asseguren que d’aquesta manera podrien captar inversions més potents pels seus municipis. És per això que volen apostar per un turisme divers basat en l’esport, la cultura o la gastronomia.