La Costa Daurada acumula mig milió de pernoctacions més que l'any passat

L'ocupació turística de l'agost s'ha incrementat 2 punts respecte al 2016, una dinàmica positiva continuada durant els primers 8 mesos d'aquest 2017. Així, els hotels, càmpings i apartaments sumen un total de 9.142.687 estades al territori, un 6% més que el curs anterior. El sector fa balanç positiu i vaticina també un notable setembre.

Les sensacions de setmanes enrere s'han complert i el sector afirma amb xifres sobre la taula que l'agost ha estat el millor de l'última dècada. Així, l'afectació turística de l'atemptat terrorista patit a Cambrils al juliol gairebé va ser imperceptible, assolint una ocupació sensiblement superior a la del 2016. Així, el client manté la sensació de seguretat extrema quan visita la Costa Daurada.

El mercat nacional és majoritari i puja gairebé 4 punts, mentre que destaca especialment l'ascens del nombre de visitants russos en un 33%. Cert és, però, que s'arrencava de xifres reduïdes per la davallada d'aquest mercat els darrers temps. I tant o més important que la xifra del 90% d'ocupació és l'increment de preus. Creix la demanda i s'eviten les ofertes extremes d'última hora.

Des del sector auguren un bon setembre superior al 80% a hotels, càmpings i apartaments, i vaticinen la tornada del turista alemany al territori. Aquest podria ser el mercat en auge l'estiu vinent.