La cultura popular protagonitza els primers actes de la Festa Major de Salou

Amb focs artificials, Salou donava el tret de sortida a la seva Festa Major d’hivern, just davant del Teatre Auditori de Salou, on també es va fer la tradicional presentació de les pubilles i l’hereu de Salou. Acte seguit el còmic Txabi Franquesa va fer esclatar en rialles el públic del TAS, amb un pregó on va explicar la seva relació amb Salou i va fer broma d’algunes noticies relacionades amb el municipi.

Per finalitzar l’acte, l’alcalde de Salou, va entregar un record a les pubilles i l’hereu per donar el tret de sortida a la festa. El matí de dissabte els balls tradicionals van fer un ball de lluïment a la Torre Vella, amb motiu de la recepció de les autoritats de l’Ajuntament a les entitats populars de la Festa Major. L’alcalde va destacar que la implicació de la població en les festes va en augment i que Salou pot presumir de tenir un múscul associatiu que creix any rere any.

Més enllà d’actes culturals, també hi ha espai per l’esport. Una cinquantena de persones van participar a la tradicional pedalada popular i caminada, que van sortir del poliesportiu de Salou. Malauradament la nota negativa la va posar el vent, que va obligar a anul·lar la cercavila de la trobada de gegants. Van traslladar els actes a l’envelat, però després d’un breu ball de lluïment es va evacuar l’envelat per seguretat.