Blas Cantó, Luís Pedrahita i Txabi Franquesa, caps de cartell de la Festa Major de Salou

En menys d'una setmana Salou s'endinsa a la seva Festa Major d'Hivern, la del Cós Blanc, que es viurà el 2 de febrer en directe per TAC12. Divendres vinent, però, arrencaran els actes amb el pregó, enguany, de l'humorista Txabi Franquesa. De la vuitantena d'actes previstos destaca també el concert gratuït de Blas Cantó.

Blas Cantó, guanyador de la cinquena edició del concurs Tu Cara Me Suena és un dels artistes més prometedors del panorama musical espanyol. El 26 de gener serà a Salou, al concert gratuït de la Festa major d'hivern de la capital de la Costa Daurada. Cantó encapçala un cartell que completen els humoristes Luís Piedrahita.

També l'espectacle de Nacho i Tomás García i Txabi Franquesa, aquest últim, pregoner d'aquest any. Ell donarà inici a un programa de 80 actes carregats de cultura popular, esport, activitats infantils i actes institucionals. Amb els posats però, com pertoca, al Cós Blanc del 2 de febrer .

Aquest any hi participaran 28 carretel·les tematitzades, una menys que l'any passat. 3.500 persones desfilaran sota els 24mil quilos de confeti disparats en 20 canons, sota l'atenta mirada de 25mil espectadors al carrer ciutat de Reus, i també la dels espectadors de Tac12 que ho podran seguir en directe. Un ampli dispositiu de seguretat de prop de 300 efectius vetllarà pel bon funcionament de l'esdeveniment.

Ja fa 39 anys que Salou celebra la seva Festa Major d'hivern. S'hi destina un pressupost de més de 320mil euros. D'entre els actes més tradicionals, hi haurà la 33a Trobada de Gegants, l'homenatge a la gent gran o les diferents cercaviles i balls de lluïment de les entitats de cultura popular. Enguany s'estrenen com a novetat uns tallers de màgia pels més petits, que tindran el seu propi Cós Blanc i zona de diversió.