Mataró - CB Salou (73-75)

Era qüestió de temps. El Club Bàsquet Salou ha guanyat com a visitant per primer cop a la Lliga EBA i es col•loca amb un còmode balanç de 3 a 6 a la classificació.

No deixar de creure mai tot i començar el segon quart dotze punts per sota i d'afrontar els últims deu minuts a deu punts de distància. Un triple de Gerard Santiago, màxim anotador salouenc amb 19 punts, ha situat per davant l'equip, que ha consumat el triomf gràcies també al continu esforç defensiu.

Fins ara els del Maresme només havien perdut dos partits, guanyant per exemple als pavellons del CBT i el CB Valls. El resultat treu els salouencs de la zona de perill i frena un rival directe, de moment, del mateix CBT.

I no ha estat gens fàcil pel potencial de l'oponent, perquè la grada apretava i perquè l'actuació arbitral ha estat qüestionable. CJ Barksdale, Joan Eduard Martínez i Arnau Gómez han acabat abans d'hora per acumulació de faltes, dificultant les opcions de banqueta de Jesús Muñiz, que ha competit amb el base Marc Ollé entre cotons i sense els lesionats Everrett Pleasant i Alan Crabtree.

CJ i Eloi Galofré han destacat també en tasques d'atac amb 15 i 12 punts, respectivament. El següent compromís de Lliga EBA acostarà el Calvià a Salou, diumenge a les 17 hores. Justament els balears han aconseguit la primera victòria de la temporada aquest cap de setmana però encara no han sumat fora de les illes.

Parcials: 25-13, 11-15, 21-19 i 16-28.